Overal en ergens.
Hoi allemaal!
Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets getypt heb op deze site, dus ik dacht 'het word weer eens tijd'.
Tussen het laatste verhaaltje en dit verhaal is er heel wat gebeurd. Waaronder het grootste feit dat ik helemaal in mijn eentje op pad ben gegaan. Nadat ik klaar was met het vrijwilligers werk in Sucre, ben ik met een zwitserse naar Uyuni gegaan. Daar hebben we een tour gedaan van 3 dagen over de zoutvlakte en de woestijn daar ten zuiden van. Dit was met in totaal 7 mensen. Een ontzettend grappig stel uit zweden. Een stille ier, die als hij eens in de zoveel tijd een opmerking maakte, met zijn humorzijn stille momenten overschaduwde. Kwam dit door de grapjes, of gewoon door zijn geniale accent? Beetje van beide. Daarnaast was er de 'gids' en een heel grappige kleine boliviaanse kokkin.We zaten vele uren in de auto's. Wij alslange europeanenmoesten op de meest gekke manieren onze benen kwijt, dezeculinaire (net-niet) beterweter (He kevin, er kan er maar het culinair beterweten, en dat is Pim) proptezich met haar kleine lichaam in de auto, en kon in de meest gekke houdingen de slaap vatten. Maar dessalniettemin, het was een bijzondere ervaring, zoveel zout. Ja menno, daar hadden jullie in nederland wel wat van nodig met die sneeuw.
Na deze tour ben ik op eigen houtje naar Tupiza gegaan. Het zegt de meeste waarschijnlijk niks, maar dat is in het zuiden. Van dit dorpje heb ik niet bijster veel meegekregen, aangezien ik het grootste deel van de tijd in mijn bed ziek lag te wezen. Wel heb ik paardgereden, er komt nog een foto van mij als nuchtere brabantse cowboy, inclusief hoed(lasso ontbreekt).
Daarna ben ik naarTarija gegaan,dat ook in het zuiden ligt. Alwaar ik een paar dagen genoten heb van het weer en de prachtige stad. Lekker rustig, leuke mensen enculinair hoogstaanderestaurantjes.Ook heb ik deelgenomen aan een tour die opgezet was door jongeren die toerisme studeren. We zijn langs de wijnfabriek gegaan, veel geproeft (weten bolivianen het verschil tussen 'proeven' en 'je ouderwets bezatten'? Die vraag zoemt nog door mijn hoofd.
Van Tarija heb ik de bus gepakt naar Santa Cruz, waarna ik, na 17 lange uur in de bus gezeten te hebben, omringt door kinderen die van schreeuwen een sport maakte, meteen een busje naar Samaipata nam. Dat is een kleine dorpje vlakbij een groot natuur reservaat. Echt prachtige natuur. In den beginnen, wilde ik er 3dagen blijven, aan den einde,heb ik er 7dagen vertoefd. Een gekke ier ontmoet, samen met zijn duitse vriendin die vroedvrouw wil worden, in Nederland nog wel. ''Jij bent Nederlander. We willen ons samen gaan vestigen in Nederland, maar zijn nog aan het twijfelen. Utrecht of Haarlem?'' Dusssss. Heeze natuurlijk! was Jespers reactie geweest. Ook heb ik een cabaretshow bezocht, van een Peruviaanse grapjesmaakgroep. Ik was de enige blanke in de zaal. Tja, dan krijg je het. Er kwam een kerel op mijn schoot zitten, die zich voordeed als homo, en hij moest natuurlijk zijn enige woordjes engels laten horen: I love you, waarna hij besloot met een kus op mijn wang. O, zo voelt het dus als er een flink aantal boliviaanse ogen op je gericht zijn en door de bezitters van deze ogen uitgelachen te worden. Maar de show was leuk. Helaas is mijn spaans nog niet goed genoeg om alles te verstaan, maar zo af en toe een grapje begreep ik nog wel. Maar een leuke ervaring. Ik heb ook wat tours gedaan. De jungle in geweest, samen met een symphatieke gids. Een tour gedaan langs de plek waar onze grote vriend Che vermoord is. Een wandeling gemaakt door een deel van het natuurreservaat, waar ik meedere malen de rivier over moest steken. Tja, daar sta je dan, met water tot je heupen. Schijnt achteraf niet goed te zijn voor je camera. Hij heeft het 2 weken niet gedaan. Na 2 weken zag mijn camera gelukkig het licht weer. Hiephoi.
Na deze 7 prachtige dagen in Samaipata moest ik terug naar Santa Cruz. Ik was er nog geen 3 uur of ik werd overvallen. Ik ga hier niet teveel woorden aan vuil maken. Ze namen me mee in een taxi en wilden mijn geld zijn. Zo gescheide. En de volgende dag verloor ik, of hij is gestolen, ik ben er nog niet uit, mijn telefoon. Dusja, zo snel mogelijk weg uit Santa Cruz. Op naar La Paz. En vanuit daar naar Sorata. 3 Mooie dagen in een ontzettend vies goedkoop hostel. Als je gedoucht had voelde je je viezer dan voordat je de douch in stapte. Wel weer leuke mensen ontmoet, en mijn spaans kunnen oefenen.
Hierna door naar Coroico. Ook echt prachtige natuur. 3 dagen opgetrokken met een typische galante vrouwenizerende Spanjaard met zijn prettig gestoorde vriendin. Echt, wat bestaan er grappige mensen op deze wereld! Daar moeten we het van hebbben, toch. En met een chileen en zijn franse vriendin. Overigens heeft deze franse mevrouw mijn camera gemaakt. Tres bien.
En zodoende ben ik nu in Copacabana. Een dorpje aan Lago Tititaca. Een inmens groot meer op bijna 4000 meter hoog. Heb net 4 dagen Isla Del Sol achter de rug. Weer helemaal prachtig. 4 Dagen lekker weer, genieten van de omgeving, geen auto's (pff hoezo auto's. als we ezels hebben, dat blik op wielen is maar een stomme westerse uitvinding, geef ze eens ongelijk). En nu weer terug in Copacabana, om overmorgen de bus te pakken naar Peru.
Zo, dat was mijn avontuur van de afgelopen anderhalve maand in een notendop.
Leest lekker weg, teunebeum!
Copacabana hahaha, dat vraagt om een liedje.
heel leuk hoor, om nu nog wat uitgebreider je vakantievrslag te lezen. Fijn dat je weer kumt fotograferen enne...ik hoop maar dat die boliviaanse struik (oh nee, taxi-) rovers lol hebben gehad van hun actie, dan was er tenminste nog iemand blij. En ik hoop dat jij niet al te veel vertrouwen in de mensheid bent kwijtgeraakt
Hé zoon, het ga je goed, bien viaje y mucha suerte!
super mooi avontuurtje teun.
het leukste is volgens mij dat je zoveel mensen leert kennen van verschillende nationaliteiten, en ook al is het zo kort, er een geweldige tijd mee beleeft
fijn dat je foto camera niet ontvreemd is, want dat zou toch erg zonde zijn van de foto's.
ik ben er benieuwd naar
heb je ook nog vreemde dieren gezien in de jungel?
ut ga je goed!
grtz menno
Hey Teuntje
Ik ben blij te horen dat je het zo naar je zin hebt, maar ik had ook niet anders gedacht.
Ik ben blij dat het goed gaat ondanks je onaangename avontuur in de taxi (ik schrok best wel toen ik dat hoorde).
Het is echt leuk om jou reisverhaal te lezen, je ziet daar wel veel natuur ofniet haha.
Als je maar wel weer naar nederland terug komt want hier wachten ook heel veel gekke en maffe mensen op jou.
nog veel plezier en laat nog eens wat horen
xxx-jes Julia
Ha Teun,
Mooi verhaal. Fijn dat het goed met je gaat en dat je echt aan het genieten bent.
Rot ervaring van de taxi en dat je bestolen bent. Santa Cruz daar meoten we dus niet naar toe.
Veel plezier en hasta la vista.
He Teun, leuk verhaaltje! Goed om te lezen dat je er volop van geniet. Een beetje jaloers ben ik wel, maar wie zou dat niet zijn als hij de verslagen van jou leest! Ik moest wel lachen toen ik dit las:
"Tja, daar sta je dan, met water tot je heupen. Schijnt achteraf niet goed te zijn voor je camera."
Ik dacht even dat je kennis had gemaakt met de Candirú (Penis Vis). Dat is namelijk niet echt goed voor je gezondheid haha!
Geniet nog maar met volle teugen van je avontuur. Voordat je het weet zit je weer in dit koude kikkerlandje.
He Teun
fijn om weer wat van je te lezen. het is niet alleen een fijne ervaring begrijp ik. Wat akelig zo'n beroving en dapper dat je dan 'gewoon'doorgaat. Ik heb gehoord dat je tot je geplande einddatum blijft, hartstikke goed. gelukkig ook veel fantastische ervaringen die je de rest van je leven kunt koesteren.
He Teun, geniet er nog van.
groetjes Hanneke
Goed te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt, al is deze reactie 'n beetje aan de late hand, maar vanzelfsprekend nog steeds van toepassing op het hier en nu voor jouw. En inderdaad, er is maar 1 culinaire beter weter! En dat is Pim! Maar goed, die kleine boliviaanse kokkin weet wel beter, dan Pim de beter weter.
Tot gauw!